Til Menu  

Historien

1996
Den 7. maj 1996 kunne Randers Håndbold Klub afholde sin stiftende generalforsamling. Forud var gået et langt og grundigt udvalgsarbejde, der tog sin begyndelse, da Randers Kommune inviterede byens håndboldklubber til møde, hvor idéen om et fælles elitehold blev diskuteret. Klubberne var enige om gøre en indsats for at få placeret Randers på elitesportens landkort, og der blev nedsat et udvalg, hvis primære opgave var at skabe et formelt grundlag for en eliteoverbygning.

Den 16. april 1996, efter mere end et års forberedelse, var otte klubber klar til at underskrive aftalen om et holdfællesskab. De otte moderklubber er: Dronningborg Boldklub, Kristrup Boldklub, Randers Freja, RB 72, Lem IF, Randers KFUM, Vorup FB og Hornbæk SF - sidstnævnte dog kun på herresiden.

På trods af sin unge alder har klubben allerede gennemgået en stor udvikling, som har været kendetegnet af et godt samarbejde mellem moderklubberne, om at løse de opgaver, man er stødt på. Skiftende bestyrelser har trods god vilje måtte indse, at frivillig arbejdskraft ikke rækker, hvis man vil drive en elitesportsklub i dagens Danmark.

1999
Der blev udvist stor handlekraft og mod, da herreholdet i september 1999 blev trukket ud af divisionsturneringen kort før sæsonstart. Den beslutning har dog betydet, at Randers Håndbold Klub med succes siden har kunnet koncentrere sig om kvindernes HåndboldLiga, der nu nyder større og større bevågenhed blandt medier og publikum.

2001
Randers HK blev sølvvinder i den europæiske Cup turnering, CITY Cup, efter finalenederlag til et rumænsk hold.

2004
Med en fjerdeplads i grundspillet tilspillede Randers HK sig en plads i det eftertragtede slutspil, men efter nogle jævnbyrdige semifinalekampe trak Slagelse det længste strå.

Lige før julen 2004 kom Randers HK i alvorlige økonomiske vanskeligheder. Med hjælp fra byens virksomheder og en række personer lykkedes det at afværge en betalingsstandsning. Hele bestyrelsen blev udskiftet, og en ny så dagens lys. Efter et kæmpe udredningsarbejde og en stor indsats fra mange i og omkring klubben fortsatte Randers Håndbold Klub. 

Randers HK A/S
Den 1. juli 2005 markerede en milepæl i Randers HK's historie. Dette blev datoen hvor Randers HK blev omdannet til et aktieselskab - med titlen Randers HK A/S.

2010
Randers HK vinder EHF Cuppen.

2011/12
Randers HK vinder Danmarksmesterskabet for første gang nogen sinde.

2013/14
Randers HK vinder DM-bronze efter 2 kampe mod Team Esbjerg.

Randers HK tildeles for første gang AAA - højeste kreditværdighed. På daværende tidspunkt var der kun 5 virksomheder inden for branchen Sportsklubber med denne rating.

2016
Randers HK skrev i efteråret 2016 historie, da klubben som det første hold kvalificerede sig til det første Final4 stævne for damer. Final4 stævnet blev afviklet over 2 dage, hvor Randers HK i semifinalen skulle op i mod TTH Holstebro. Det blev en ultra spændende kamp, der måtte ud i 2 gange forlænget spilletid, før kronjyderne kunne løfte armene i vejret. De havde kvalificeret sig til den første pokalfinale i klubbens historie.

Klubben besejrede FC Midtjylland i finalen, og kunne således løfte trofæet som danske pokalmestre anno 2016 i klubbens første pokalfinale nogensinde.

Randers HK
Klubben har således gennem de seneste år stabiliseret sig mellem de stærkeste hold i landet. Klubben har styrket sin organisation og fremstår nu, på alle fronter, rustet til at fortsætte færden mod nye mål og sportslig succes.

For Randers HK er det vigtigt at fremstå som en seriøs samarbejdspartner, der kan give publikum og sponsorer store oplevelser på håndboldbanen, men som også er aktiv medspiller når der er sociale, personaleudviklende og netværksskabende aktiviteter på programmet.

 

 

Vision:

Randers HK skal fremstå som en attraktiv klub med fokus på sportslige og forretningsmæssige resultater i den bedste række i Danmark for damehåndbold.

Vi vil sikre talentudvikling og høj eksponering samt underholdning for sponsorer og publikum.

 

Værdier:

Vi er alle rollemodeller

  •  ved altid at give os 100% i alt hvad vi gør
  • som gode ambassadører for klubben

Vi sikrer tryghed

  • ved attraktive rammer med fokus på fællesskabet
  • ved klart formulerede krav

Vi skaber tillid

  • ved at holde hvad vi lover
  • ved synliggørelse af vores værdier

Vi kommunikerer

  • åbent og ærligt, internt og eksternt
  • med respekt for hinanden